Detta är en handledning i chokladprovning. Den är uppdelad i fyra huvudkapitel:
1. Smak en sinnesupplevelse
Vi använder inte bara tungan när vi smakar på choklad, utan alla fem sinnena. Känsel och syn används för att uppfatta form och textur, smak och lukt används för att skilja mellan olika typer och kvalitet. Hörseln används för att avgöra hur spröd chokladen är. Boken visar hur man använder sina sinnen för att finna den bästa chokladen och rätt tillbehör för att utveckla smaken. Vid chokladprovning används också en särskild terminologi som du får lära dig. Detta kapitel innehåller allt du behöver veta för att kunna njuta ännu mer av choklad.
2. Chokladsmak kombinerad med andra ingredienser:
Vin, sprit, kaffe, te, blommor, cigarrer, kryddor, torkad frukt.
3. Recept
Boken innehåller ett urval av 40 recept, för varje tillfälle. Här finns beskrivningar av grundrecept och recept på kakor, drycker och konfekt.
4. Praktiska tips
Hur man utnyttjar chokladen optimalt för att få ut den bästa smaken, köpråd, förvaringstips etc.
Smaken av Choklad den perfekta presentboken!