Porslinsfabriken i Gustavsberg, spinnerierna i Göteborg, skolklassens guidning i Riddarholmskyrkan överallt var mästerfotografen K W Gullers med sin kamera. Vi följer människor i stora delar av Sverige och under sent 1940-tal till 1960-tal genom deras arbetsdag, från fiskmarknaden vid vattnet och mjölkleveransen med tankbil inne i stan via förmiddagskaffe och lunchrast i solen till cykelsträngseln på hemvägen och ögonblicket när lamporna på uteställena tänds. En glad och levande hyllning till dem som byggde Sverige under efterkrigstiden och till K W Gullers , en fotobok fylld av ansikten ur Sveriges ofta bortglömda 1900-talshistoria.
"En härlig bildbok att gå igenom. Historikern Daniel Braw har skrivit intressanta texter som gör boken till ett bra historiskt dokument". Dagbladet
"Det är en vacker fotobok om optimismens årtionden i Sverige". Ljusdals-Posten
Kollektivt familjealbum om svenska folkhemmet ... En vacker, rik och oavbrutet spännande hyllning både till vårt land och till en suverän fotograf Inger Alestig som ger boken högsta betyg i Dagen
K W Gullers (Karl Werner, 1916-1998) var en av Sveriges främsta fotografer under 1900-talet och en pionjär för modern bildjournalistik. Han medverkade i tidningarna Se, Vi och Folket i Bild och gjorde en lång rad fotoböcker, många av dem industrireportage. Sverige-böcker och fotoreportage från andra länder producerade han också tillsammans med olika författare. K W Gullers grundade också det fotoboksförlag som bär hans namn.
Daniel Braw har doktorerat i historia vid University College of London. Han medverkar som ledarsideskolumnist och ledarskribent i Helsingbords Dagblad, skriver för tidningen Populär Historia och arbetar som översättare. Under det senaste året har han arbetat vid Swedish Christian Study Centre i Jerusalem.