Mat som njutning för både kock och gäst! Allt om Mat-bloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är en hängiven matnjutare. Här tar hans matlustar med er på en spännande resa: boken beskriver engagerat hur kocken får ut lika mycket nöje av matlagningen som dennes gäst får av maten. Frederik ger läsaren en hyllning till mat som sällan skådats. Du som fixar middagen får överskådligt läckra rätter att tillreda. Till det kommer tips om mat och dryck till både kock och gäster och, så klart från en musiker, om vilken musik som ger bäst stämning bland kastruller och karotter. Miljöbilder och närbilder varvas med roliga reflektioner i denna kokbok översållad av tillbakalutad lyxkänsla. Maträtterna kan låta avancerade, men är i grunden enkla, välgenomlagade och fullt möjliga att få till för alla. Rätterna har namn som retar aptiten bara de. Vad sägs om kolgrillad sparris med citronhollandaise eller flamberad fasan i madeira med västerbottenkroketter? Så - ut med potatishinken på akterdäck, öppna en pilsner och bli en del av bokens tips om hur kockens njutning blir även till gästernas. "Man säljer företaget och köper en båt, man lägger ut alla sina antikviteter på Tradera och reser jorden runt. Man byter bilen och äter istället underbara middagar resten av sitt liv. Upplevelse, kvalitet, kärlek och omsorg är ledord för framtiden" Ma Oftedal Då är det lyxlagat! Fler böcker i serien Lyxlagat finns ute i handeln nu. Författaren Frederik Zäll har skrivit ett antal matböcker, bland annat "Lyxlagat i lergryta" som blev nominerad i World Cookbook Awards". Han är författaren bakom bokserien "Lyxlagat", som inleddes år 2009. Samtidigt bloggar han om matlagning för tidningen "Allt om mat" (blogg.alltommat.se/lyxlagat) Sedan 2013 ses Frederik även som programmledare för "Överraskningen" i SVT barnkanalen. Förutom att skapa kulinarisk njutning är han gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halvmiljon skivor sålda.