Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Njut av inspirerande kryddpoesi från Nordafrika och Indien, chiliheta asiatiska rätter och söta avslutningar, som får middagsgästerna att sucka lyckligt. Boken är ett unikt urval på svenska av de bästa nya recepten, som Jamie och hans medarbetare har skapat i den engelska tidningen Jamie Magazine. Här finns guldkorn att hitta vare sig du söker nya idéer till rustika vardagsrätter och enkla pastamiddagar eller lyxiga men lättfixade munsbitar och rätter som garanterat imponerar på dina gäster. Du kan överraska din omgivning med ett nytt recept var och en av årets alla 365 dagar med hjälp av Mat för hela året. Här finns läckerheter såväl för den som föredrar kött, som fågel, fisk, skaldjur eller det vegetariska köket. För att inte tala om alla recepten på svalkande drycker och förföriska drinkar eller inläggningar som är en guldgruva att ha i kylskåpet. Dessutom får du tips och kunskap om sådant som ceviche, meze, bästa sätten att ta vara på rester och hur man enkelt gör ett underbart musselkok.