Tänk allt som finns inuti en havrekaka med russin!
Bondens slit. Sockerarbetarens muskelvärk.
Jordens fuktighet. Druvornas solsken.
All kärlek.
I en kaka av havre!
Varför äta det dåliga, när det goda finns?
Varför baka med olyckliga ägg och näringsynkligt vitt mjöl och socker när det finns så många livsmedel som gör de goda kakorna ännu godare:
Lyckliga ägg, finsiktat fullkornsmjöl, rejält dinkelmjöl, hjärtegott havrekli, ljuvligt kokossocker. Ekologiskt och närodlat! Giftfritt och sunt!
Det här är en bok om den enkla konsten att baka läckra kakor på ett sätt som är bättre för hälsan och Jorden.
Baka finska rågpinnar, björksockerkaka, kakor med kokossocker, grahamsmuffins med marmeladgömma, rawfoodtårta, fullkornsprinsessa och tigerkaka med jordnötssmör och njut!
Kakpoesi är förpackad med hjärtegoda recept på nyttigare kakor, vackra foton och tankar om livet och människan. För att påminna om livets arvedelar, om vår osannolika tur i livets lotteri.