Vin : vinets grunder

Fotograf: Kris Vlegels

Formgivare: Grietje Uytdenhouwen

Översättare: Anders Öhman

ISBN: 9789187301001

Utgiven: 2013-06-24

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
Varför ännu en bok om vin?

Det finns idag ingen bok om vin som samlar all grundläggande kunskap på ett tydligt, lättläst och välstrukturerat sätt. Boken är handplockad för den svenska marknaden av den prisbelönte vinkännaren Anders Öhman som är vd för Gustibus Wine & Spirits Academy. Detta är boken han själv använder i sin sommelierutbildning.

Boken är uppdelad i fyra större avsnitt som vart och ett består av korta, komprimerade texter som innehåller all den information som behövs för att förstå vin. Varje text åtföljs av ett vackert färgfoto som tydligt illustrerar ämnet.De fyra delarna är:

Hur man dricker vin
Vin och mat
Vingården
Så gör man vin

Grundidén med denna bok är att sprida riktig kunskap baserad på professionellt kunnande och vetenskaplig grund. Boken är avsedd både för den vetgirige nybörjaren och för finsmakaren som söker djupare kunskap. Den är uppbyggd på ett sådant sätt att man kan hoppa fram och tillbaka och fördjupa sig i de ämnen man vill, samtidigt som vinkunskaperna växer utan att du tänker på det. Boken har en exklusiv känsla med en raffinerad och sparsmakad formgivning och pryder sin plats i bokhyllan eller på soffbordet.

Om författarna

Filip Verheyden är redaktör och grundare av den prisbelönta internationella vintidskriften TONG Magazine. Hans kokbok Basics: The Foundations of Modern Cooking har sålts i 300 000 ex världen över. Filip har hela världen som arbetsplats och jobbar bl.a. med utbildningar, t.ex. för Restaurangakademin och Systembolaget. Fiona Morrison är Master of Wine, vinkonsult och äger tillsammans med sin make Jacques Thienpoint bl.a. den kända vinegendomen Le Pin i Pomerol, Frankrike. Romana Echensperger jobbade tidigare som toppsommelier i Berlin innan hon började jobba som skribent och vinkonsult. Hon är också Master of Wine-kandidat.