”Rudrik satte eld på hennes stuga och krossade hennes gryta. Sedan plockade han upp sin sköld och kysste på vargen som med stolt blick såg honom i ögonen. Rudrik kände sig lycklig. Lycklig på riktig. Lycklig av bördan han hade gentemot de som han älskade. Lycklig över att vara en man. Han var också lycklig att han hade fått svaret på vad som hade gått fel vid bakhållet. Västerlandets män höll på att glömma sin plikt framför egen ära och rykte. Rudrik var något förvånad över att varken han eller någon annan som han kände hade upptäckt vart hans stambröder drivits i sin tävlan på ryktbarhet. Han visste att han måste förmedla sina tankar vidare för att bryta trenden.”
Med ”Slavarnas tidsålder” gör Juha Snellman sin romandebut efter att tidigare ha släppt boken ”Trasiga liv och bristande bot”, som handlar om hans kritiska erfarenheter inom BUP och socialtjänsten. ”Slavarnas tidsålder” är en äventyrsroman som utöver sin fantastiska berättelse bjuder in till eftertanke och reflektion över livet i det moderna samhället. Är vi verkligen fria och lyckliga?
I boken följer vi Erik Svanholm, en tvåbarnsfar som bor med sin familj och hunden Rex i ett litet villakvarter i Mellansverige. Under julaftonskvällen plockar han fram en gammal läderinbunden bok som varit i släktens ägo så länge någon kan minnas, och det blir början på en spännande och tankeväckande berättelse om ära, mod, heder, tro och plikt gentemot gångna och kommande generationer.