Fotograf: Lars Paulsson
Redaktör: Berit Paulsson
Fotograf: Olle Åkerström
Fotograf: Stig Holm
Fotograf: Nisse Petersson
Fotograf: Kent Jardhammar
ISBN: 9789187785535
Utgiven: 2015-04-13
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Genre: Mat och dryck
Rutiga kokboken är en sann trotjänare i köket och med nästan 1,3 miljoner sålda ex genom åren är den en vanlig syn i svenska kök. Noga provlagade recept, gedigen fakta, smarta tips och pedagogiska steg för steg-bilder gör Rutiga kokboken oumbärlig i såväl studentlyan som storfamiljen. År 2015 fyller boken 35 år och lagom till jubileet kommer en uppdaterad utgåva. Nya och spännande rätter varvas med älskade klassiker i bokens mer än 1500 recept. Här finns också snabbguider till recept på glutenfria rätter och middagar som är lätta att laga, tips på buffémenyer och listor på saker som är bra att ha hemma. Denna nya version har dessutom fått en ny och tydlig kapitelindelning, nytt utseende och förstås en rad nya härliga bilder!Berit Paulsson har uppdaterat denna nya utgåva. Hon är en skicklig receptmakare med uppdragsgivare som Arla och Allt om Mat. Förutom att revidera de flesta utgåvor av Rutiga kokboken har hon tidigare medverkat i flera andra grundkokböcker och är dessutom författare till en lång rad egna böcker. Rutiga kokboken togs från början fram av Ica Provkök, vars dåvarande chef Birgitta Rasmusson under varje revidering av boken varit huvudredaktör. Birgitta Rasmusson kan man numera se som en av de skarpa domarna i tv-programmet Hela Sverige Bakar.