Philly Cheese Steak Sandwich, Pulled Pork, Vietnamesisk Bánh Mì, Chipotle Burger och mycket, mycket mer!
Det sjuder på Stockholms gatumatsscen just nu. Över 20 stycken matbilar rattas nu i Stockholms innerstad. Menyerna domineras av amerikansk streetfood och vanligast är burgaren, tätt följt av pulled pork. Food Trucks – de rullande gatuköken, har länge varit ett populärt fenomen i USA och ökar ständigt i popularitet. I San Fransisco arrangeras Food Truck-festivaler, i Portland finns över 500 matbilar och i Miami samlas matbilarna på food courts där man kan botanisera bland all världens mat.
I kokboken Best Food Truck har jag samlat de allra populäraste och smarrigaste recepten, så att vem som helst och när som helst skall kunna brassa sina egna favoriträtter. Är du yogafantast som jag och gillar hälsosam och lite lättare mat i vanliga fall men får ett enormt sug efter ett lite rejälare skrovmål någon gång, behöver du inte få dåligt samvete. Byt ut den ljusa baguetten mot ett fiberrikare fullkornsbröd, byt ut köttet mot t.ex. Quorn och håll rörorna kalorisnåla. Välj ekologiska alternativ där du kan och vips är det som är himmelskt gott också nyttigt. Jag har valt att illustrera boken med bilder på fantastiska Food Trucks från hela världen för att även ge läsaren en unik och skön visuell upplevelse. Enjoy your food!
Om författaren Mattias Långström: Mattias Långström är etablerad yogalärare, konstnär med studier från Umeå Konsthögskola samt Berghs reklamskola och författare till flera av Sveriges mest omfattande böcker om yoga och meditation. Boken Food Trucks är hans första kokbok.
FEM STJÄRNOR
”Äntligen en kokbok värt namnet. I hysterin kring alla dieter som kommer och går känns den annorlunda och fräsch. Oj, vilka mumsiga recept och vackra bilder på Food Trucks från hela världen!” – Anna.