Boken är skriven med ett mycket enkelt språk som ligger nära talspråk för att den ska vara lätt att läsa och förstå. Boken innehåller bra TAKK-tecken att kunna användas i vardaglig kommunikation. Illustrationerna är fantastiskt vackra och färgstarka, gjorda av Cecilia Höglund
Målgruppen för boken är barn och ungdomar i grundsärskolan, träningsskolan och gymnasiesärskolan som använder TAKK - tecken som alternativ och kompletterande kommunikation.
Boken har laminerade sidor för lång hållbarhet. Den har hårda pärmar och är spiralbunden.
Det finns en pedagogisk handledning till boken.
Så här tyckte Elisabeth Hasling på Btj om boken:
"Målgrupper för Moa får en ny vän är barn och ungdomar i grundsärskolan, träningsskolan och gymnasiesärskolan.
Det finns fem böcker om Moa som är femton år och har handikappet Downs syndrom. Böckerna handlar om vardagliga händelser i en ganska självständig och tuff funktionsnedsatt tonårsflickas liv. Moa får en ny vän berättar om en dag när Moa är ute och går med sin hund Bobby så träffar hon en flicka som också har en hund. Hundarna verkar att gilla varandra och flickorna bestämmer sig för att promenera ihop igen. Moa har fått en vän där hon bor." "Texten är skriven på ett mycket enkelt språk som ligger nära talspråk för att den ska vara lätt att läsa och förstå." "Bilderna är stora, utfallande, målade i starka färger och är mycket iögonfallande."