Laga fisk helt enkelt är kokboken som inspirerar till att med glädje och utan krångel äta mer fisk, såväl till vardag som till fest.
Gunnel Sandquist är född i Göteborgs norra skärgård och mer eller mindre uppfödd på fisk och skaldjur. Trots att hon sedan många år bor i det västgötska inlandet, där tillgången på färsk fisk ibland kan vara begränsad, har hon fortsatt med den goda vanan att äta fisk flera gånger i veckan.
”Det finns mycket fin fisk, som dessutom är miljömärkt, i frysdisken hos den vanliga mataffären ”, säger Gunnel, ”och alla recept i boken bygger på råvaror som, i stort sett, går att finna överallt i Sverige.”
Laga fisk helt enkelt innehåller många härliga, lättlagade recept och vackra bilder. Boken ger också intressant fakta om de fiskar och skaldjur som används i rätterna. Hur de ser ut, var de fiskas och vilket näringsvärde de har. Dessutom beskrivs de olika miljömärkningar som finns för fisk och skaldjur.