En fiktiv berättelse om Ingmar Bergmans systerdotters och kanske fler kvinnors resa från famn till famn i sitt ofta gäckande sökande efter personlig tillfredsställelse och lycka.
Vad är (o)äkta kärlek?
Författarna Paul Britten Austin och Margareta Bergman, syster till sin superkände storebror Ingmar Bergman, är två av huvudpersonerna i den här berättelsen.
Ja, såvitt jag och andra kan bedöma visste de vad äkta kärlek var. Livet ut. I nöd och lust. Det är en välsignelse.
De dog för mer än 16 år sedan. Men de flesta andra av oss som tappert försöker hålla liv i våra förhållanden, måste anpassa oss och ibland kompromissa med våra egna förväntningar för att det ska lyckas och bli bra.
Vad betyder egentligen en man för en kvinna?
Trygghet och en famn att vila i? Men det är nog främst ur ett manligt perspektiv. En kvinna ser det i fler dimensioner än så. Om det finns ärlighet och genuina ömsesidiga känslor så är allt bra.
Men jämlikhet är ofta en myt, för män och kvinnor kan ha helt skilda referensramar och agendor. Ibland krockar de och kan leda till en krasch i förhållandet.
”It takes two to tango”
Den här berättelsen skildrar ett pars dans runt ämnet. Systerdottern är väl den egentliga huvudpersonen, i berättelsen kallad Angelica. Men det är en allmängiltig historia, som fler kan känna igen sig i.
Hur tänker en kvinna i Angelicas situation?
Vad driver henne och vad har hon för drömmar och mål för sitt liv och sina barn? Hur förhåller hon sig till sin partner, sina föräldrar och sina vänner?
Är det den stora lyckan hon söker, eller bara något slags elementär balans och harmoni i tillvaron?