Det här är ingen vanlig grillkokbok. Med impulser från både Asien, Mellanöstern och Sydeuropa blåser matkonstnären Cecilia Vikbladh nytt liv i det traditionella och resultatet är allt annat än konventionellt.
Det här är ingen vanlig grillkokbok. Med impulser från både Asien, Mellanöstern och Sydeuropa blåser matkonstnären Cecilia Vikbladh nytt liv i det traditionella och resultatet är allt annat än konventionellt. Har du någon gång provat Campari- och apelsinmarinerad anka? Gör det! Här hittar både grillexperten och nybörjaren inspiration till nya smakupplevelser. Läckra smårätter som parmalindad chèvre, samsas med mustiga franska hamburgare, läckerheter från hav och sjö så som Sechuanscampi och forell fylld med lime och dill.
För oss nordbor vilar det något högtidligt över årets första grillning. Och även om det finns entusiaster som fortsätter att grilla, trots minusgrader och snöglopp, står de flesta grillkokböcker oanvända under den kalla delen av året. Helt i onödan, tycker Cecilia Vikbladh och har därför konstruerat recepten så att du kan laga dem inomhus på en vanlig spis. Sommaren är kort!