Salt
Salt i alla dess former är en krydda som ingen kock vill vara utan. Salt är inte bara en
trendig krydda - det är en nödvändighet för att få maten att smaka gott. Den förhöjer och
förstärker, balanserar och ger maten det där lilla extra. Valerie Aikman-Smith, kock och
matskribent, berättar om saltets historia, ger oss en överblick över de olika saltsorterna
som finns och frestar oss med fantastiska rätter som är enkla men smakrika. Hon ger
saltet en helt ny plats i köket, som smaksättare i matlagningen, desserter och sötsaker.
Kokboken Salt innehåller läckra recept på förrätter, aptitretare, huvudrätter, desserter,
kakor, drinkar och goda smaksättare. Exempel på förrätter är korsikanska oliver och
kryddstark gazpacho. Vi blir också frestade med variationer på klassiska saltinbakade
rätter med en ny twist och andra läckerheter som lax med smak av miso och nötter. Det
finns också enkla recept på bröd, sallader, aptitretare, läskande drinkar och läckra
desserter som persikor med currysalt och chilitryfflar. Boken avslutas med smakförhöjare
som marinader, såser, dipsåser, smaksatt salt och spännande kryddblandningar.
Salt är skriven av av Valerie Aikman-Smith som är kock och matskribent. Valerie är flitigt
anlitad som kock i stora filmproduktioner i USA och hon arbetar även med matprogram för
Food Network TV och ett antal inspirerande matmagasin i USA.
Salt innehåller fantastiska bilder och läckra recept, en perfekt presentbok.