När vi ska ut på vandringstur, biltur, cykeltur, en tur med båten eller husvagnen, vill vi göra det enkelt för oss. Därför består maten ofta av torrsoppor, smörgåsar eller korv på termos, men det krävs inte särskilt mycket mer arbete att laga riktigt god och varierande mat att ta med sig eller laga klart ute.
Författaren Lars Barmen, en av Norges mest populära kockar, är ofta ute och lagar mat, något som märks i hans program på TV. Nu har han samlat all sin kunskap om matlagning utomhus mellan två pärmar, och med sin omisskännliga stil förklarar han lätt och ledigt vad man kan göra för att trolla fram den ena fantastiska måltiden efter den andra ute i friska luften.
Med hjälp av boken God mat ute kan vem som helst bli friluftslivets gourmetkock!
Boken är indelad efter olika teman och årstider:
* Fjällfisketur på hösten * Höstjakt på fjället * Skidtur på fjället * Topptur på två dagar, den lite enklare varianten * Stugtur, den klassiska norska folksporten * Cykeltur med barn * En picknick med vänner * En kort båttur några kvällstimmar efter jobbet * Fisketur på havet * Dyktur * En badutflykt till stranden * Lyxmiddag för två, ute i det fria
Här finns massor av trevliga recept och god mat att låta sig inspireras av!
Recepten är uppdelade på förberedelser hemma och vad du sedan gör för att laga färdigt rätten ute. Samtliga recept förutsätter att du inte har tillgång till vanlig spis och ugn utan lagar färdigt rätten ute på stormkök, över öppen eld och liknande.
* Format: 195x270, 160 sidor * Rejäl produktion med trådbindning och hårda pärmar * Rikt illustrerad med många vackra foton * Stor fin bok med hårda pärmar och fullfärgstryck