Livsmedelshygien tar upp allt som du bör känna till när det gäller att tillreda och hantera mat och livsmedel, och fokuserar bland annat på:
- Varför är det så viktigt att ha en god personlig hygien?
- Vilka är de vanligaste orsakerna till matförgiftning?
- Vad bör man tänka på när det gäller allergier?
- Vilka kontrollmyndigheter finns det i Sverige?
- Vad är HACCP och hur används den för att kontrollera
verksamheten?
Boken riktar sig till studerande inom Hotell- och restaurangprogrammet, medarbetare inom restaurang- och måltidsbranschen samt till en intresserad allmänhet. Den är lätt att ta till sig och kan även användas som uppslagsverk och inspirationskälla.
Kristina Magnusson har en bred kompetens inom restaurang- och måltidsbranschen. Hon har jobbat som kock, utbildningsledare, uppdragsledare, säljledare och kursföreståndare, och har haft olika chefsbefattningar inom både privat och offentlig sektor. Kristinas motto är att alla kan växa med kunskap.