Champagne : din guide till njutning

Fotograf: Peter Lydén

Formgivare: Sofia Josephson

Illustratör: Sofia Josephson

Fotograf: Sofia Josephson

Fotograf: CIVC

Fotograf: Jonas Rydin

Redaktör: Jonas Rydin

ISBN: 9789197611626

Utgiven: 2007-08-12

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
När passar det att öppna en flaska champagne? Vilken sort ska du välja? Hur tillverkas drycken? Vilket märke dricker Madonna? Hur mycket champagne drack Winston Churchill per dag? Boken du håller i din hand ger dig en introduktion till sådant som är värt att veta om den ädla drycken. När du läst den kan du briljera på festen med dina nyvunna kunskaper. Och tänk på att en flaska champagne inte behöver kosta mer än ett par hundralappar. Läs, drick och njut!
Josephine Edelskog är journalist, sommelier, glasdesigner och före detta krögare. Hon har rest runt mycket i världens kända vindistrikt. En provins som hon ständigt återvänder till är Champagne.

Josephine Edelskog har erhållit många utmärkelser för sina vinkunskaper och innehar bland annat Medoc ordern i Bordeaux och är dubbad till riddare av Champagne.

Innehållsförteckningen:

Inledning
Bubblornas historia
Kända människors favoritchampagne
Provinsen Champagne
Druvor
En flaska champagne blir till
Olika stilar och hus
Servera & prova champagne
Glasets betydelse
Sabrering
Mat & dryck
Det finns alltid tid för champagne
Slutord
Ordlista