Chokladfabrikens desserter : rena underverk och små goda till kaffet

Formgivare: Helena Ullstrand

Fotograf: Helén Pe

ISBN: 9789197754224

Utgiven: 2012-09-21

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
Alla recept i den här boken innehåller choklad. Vi som har gjort den tycker nämligen att choklad är det bästa som finns. Om den är lite varm, smakar den tryggt och härligt. Om den är lite sval, blir den elegant och förförisk. Om den är rumstempererad blommar den ut och får hela desserten att jobba för sig. Andra ingredienser som träffar choklad får finna sig i att om inte spela birollen, så åtminstone ge plats för ännu en huvudrollsinnehavare. Choklad tar plats. Det ska den göra. Chokladfabriken i Stockholm tillverkar ovanligt god choklad i alla former med mycket kärlek. Företaget drivs av Martin och Ellinor Isaksson, som även startade det 1997. I skrivande stund finns det fyra butiker, strategiskt utplacerade där chokladen behövs bäst. Annika Edestrand är skribent med ett överdrivet engagemang i mat, dryck och chokladkräm. Helena Ullstrand är formgivare och dras till sådant som gör livet vackrare, som plommonpaj. Helén Pe är fotograf och får såväl mousse som pudding att visa sig från sin bästa sida. Njut ordentligt nu.