Carina Brydling är en av Sveriges främsta kockar. Hennes hjärta klappar mest för den naturligt enkla, svenska maten. Älskade rätter som delvis fallit i glömska men också egna recept med råvaror från olika delar av Sverige. I boken får du följa med Carina till hennes älsklingsplatser där hon lagar mat på traktens råvaror när de är som bäst. Det är på dessa platser hon har utvecklat sin fingertoppskänsla för äkta smaker och svenskt mathantverk.
Maten jag älskar är rik på vackra bilder och fylld med unika recept och personliga berättelser. Du får ta del av svensk mathistoria och anekdoter, njuta av svenska recept som du aldrig sett dem förr. Mat som lagats i generationer men också helt nya svenska rätter skapade utifrån Carinas kloka sätt att tänka på miljön. Carina har den där naturliga stoltheten i sina kärleksfulla beskrivningar av råvarorna och maten från olika delar av Sverige.
Carina Brydling har drivit krogen Marmite i Åre, har varit medlem i Svenska Kocklandslaget och är en av Sveriges mest miljömedvetna kockar.
Ett litet smakprov ur boken
Hasselnötsknäcke med getost från Raftsjöhöjden
Ogrässallad från Bålsta
Flundra Tonnato från Sysne
Björnstek från Vindelgransele.
Päronmarmelad från Ekerö