Boken är skriven med ett mycket enkelt språk som ligger nära talspråk för att den ska vara lätt att läsa och förstå. Boken innehåller bra TAKK-tecken att kunna användas i vardaglig kommunikation. Illustrationerna är fantastiskt vackra och färgstarka, gjorda av Cecilia Höglund
Målgruppen för boken är barn och ungdomar i grundsärskolan, träningsskolan och gymnasiesärskolan som använder TAKK - tecken som alternativ och kompletterande kommunikation.
Boken har laminerade sidor för lång hållbarhet. Den har hårda pärmar och är spiralbunden.
Pedagogisk handledning för Moa går på bio finns.
Så här tyckte lektör Eva Lexell Törnblom om boken:
Boken ingår i en serie med vardagshändelser i Moas liv. Syftet är att utöka ordförrådet i TAKK, tecken som alternativ och kompletterande kommunikation, och ge större begreppsförståelse. Moa är en söt tonårsflicka med Downs syndrom. Berättelsen handlar om att vara kär. Och att gå på bio tillsammans. Illustrationerna bär känslorna och väljer fokus. De är inkännande, häftiga, förälskelsefyllda med skickligt valda färger och perspektiv som delger oss Moas och Linus upplevelse. Moa går på bio är en positiv upplevelse med stor tydlighet i text och bild som mycket väl tjänar sitt syfte.