Kräftboken : Kräftorna - Fisket - Maten

Fotograf: Ralf Turander

Fotograf: Viktor Meidal

Illustratör: Julia Landmark

Formgivare: Klas Sjöberg

Fotograf: Klas Sjöberg

ISBN: 9789198289824

Utgiven: 2016-08-11

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
Det är få förunnat att få äta de svenska flodkräftorna. Istället äter vi den inplanterade signalkräftan eller importerade sorter. Få tänker nog på var kräftorna som vi äter kommer ifrån och hur fisket går efter dem går till. I kräftboken har journalisterna Albin Boman och Viktor Meidal gått ner på djupet för att berätta om de fyra vanligaste kräftsorterna som vi äter i Sverige det vill säga signal,flod,röd sump- och havskräfta. I fem reportage beskriver författarna hur fisket går till och vilka diskussioner som förs om kräftor. Kräftboken tar oss igenom Sverige men också utomlands till Andalusien i Spanien, där den röda sumpkräftan fiskas intill stora risfält. Boken avslutas med tretton recept signerade kocken och cateringdrottningen Denise Larsson. Där hon förutom att tillföra traditionella kräftrecept visar på fler användingsområden för kräftor, till exempel kräftcheesecake och gruyeregratinerade havskräftor!!