Att tillaga hela fisken blir med denna bok i din hand ett stort nöje! Johan Bredberg har arbetat med fisk under större delen av sitt yrkesliv, både med egen försäljning och på fiskauktionen i Göteborg.
Recepten i boken utgår från hans passion för matlagning och stora kunskap om fisk; vilken fisk som passar till vad, vilka tillbehör som kan ge en spännande smakupplevelse och hur du på ett enkelt sätt får till en god vällagad fiskrätt.
Det ska vara lätt och roligt att laga till en fiskrätt är hans motto. Inga krångliga tillagningsmetoder, ingredienser som går lätt att hitta och enkla redskap.
I boken finns tips hur du gör när du grillar fisk, gör fiskgrytor, steker fisk, kokar in fisk, ugnsbakar fisk och gör en alldeles egen fiskfond.
Skaldjur, som krabba, hummer, havskräftor, räkor och musslor ingår i många av recepten och ibland är det de som är huvudingredienserna. Du får här lära dig att dela en krabba, koka en hummer, gratinera havskräftor och grilla musslor med goda röror till.
Njut av bokens bilder, använd din fantasi och gör en god maträtt där både skaldjur och hela fisken kan få vara med.