Digilär Religionskunskap 7-9

ISBN: 9789198315554

Utgiven: 2013-02-01

Format: Ebok (nedladdning & online)

Språk: Svenska

Genre: Religion

 

Här finns ett stort material med texter, filmklipp, bilder, bildspel och modeller. Frågor, självrättande quiz, uppgifter med mera ger eleven möjlighet att träna och visa sina kunskaper. Detta läromedel ingår även i vårt kompletta SO-läromedel för årskurs 7–9. 

Fem snabba om läromedlet:
* Självrättande övningar utifrån metoden testbaserad inlärning.
* Övningar med formativt arbetssätt.
* Introduktionsfilmer till alla kapitel och animerade ämnesfilmer.
* Gamification med begreppsträning och testa dig själv-övningar.
* Övningar inför nationella prov.

Ständigt uppdaterat och inspirerande innehåll
Digilär Religionskunskap 7–9 ger eleverna kunskap om religioner och andra livsåskådningar i det egna samhället och på andra håll i världen. Världsreligionerna tas upp på ett jämförande sätt med en mängd övningar som underlättar förståelsen av likheter och skillnader. Aktuella samhällsfrågor kopplade till religion och livsfrågor, som om exempelvis religionsfrihet, religiös extremism och jämställdhet får ett stort utrymme. Etiska modeller presenteras på ett pedagogiskt sätt och fördjupningstexter finns om ekologisk hållbarhet, rättvisa och människosyn.

Stöttning i din undervisning
I Digilär Religionskunskap finns en årsplanering som utgår ifrån det centrala innehållet och kunskapskraven. Som lärare ska du hinna gå igenom det som Skolverket anvisar, vilket du gör om du följer Digilärs årsplanering. För att förtydliga sambandet visar vi det centrala innehållet och kunskapskraven för varje ämnesområde i planeringen. Med Digilär kan du även skapa din egen kurs för just din elevgrupp. Här kan du lägga in eget material, kommunicera med eleverna och leda dem framåt genom undervisningen, steg för steg.

Ett läromedel som motiverar eleven
Varje kapitel introduceras med en inledande film och övergripande frågor. Eleven har möjlighet att testa sina kunskaper med övningar och formativa uppgifter i läromedlet som är uppbyggda utifrån de nationella provens upplägg. Här kan eleven öva inför det nationella provet i religionskunskap. Det finns övningar på olika nivåer, där eleven kan arbeta på egen hand och har tillgång till facit, och fördjupningar där uppgifterna sträcker sig utanför läromedlet.