En råvara: Ingefära

Formgivare: Anna Tribelhorn

Redaktör: Margareta Petersson

ISBN: 9789198974744

Utgiven: 2025-04-07

Format: Häftad

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 

En råvara, Ingefära av Susanne Jonsson

Akt Förlag satsar på ny matserie, En råvara, med kockar och matkunniga. 

Med En råvara Ingefära av Susanne Jonsson vill Akt Förlag komplettera de fina omfångsrika kokböckerna med det mindre formatet. Mat­häften som du lätt kan plocka fram i vardagen, packa med till landet eller ge i stället för den traditionella vinflaskan när du ska bort på middag – helt enkelt den perfekta presenten. 

Varje mathäfte innehåller en personlig text och 10 recept av vald råvara, och är försedd med klamrar som också gör dem lätta att samla i en pärm till den egna receptsamlingen.

I första utgivningen av serien, En råvara, ingår: Ingefära, KaprisLammLök och Smör

Susanne Jonsson (f. 1974), är en uppskattad TV-kock med fil. magister i Gastronomi från Umeå universitet. Uppväxt i Gällivare i en samisk/svensk familj. Älskar utematlagning, driver bloggen Susannes skafferi, kör husbilen Hjördis och sänder norrländsk slow-TV. 


"Nya tidens kokböcker"

Jan Ekholm, SvD Mat&dryck