Skärgårdssmak i båten

Fotograf: Manne Stenros

Redaktör: Manne Stenros

Redaktör: Erik Hornmalm

Fotograf: Ari Mäkelä

ISBN: 9789525290240

Utgiven: 2004-11-01

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Genre: Mat och dryck

 
I Skärgårdssmaks butiker provianterar du smidigt och bekvämt under båtturen. Allt du behöver är en inköpslista, glatt humör, lite fantasi och simsalabim – måltiden är klar. Men ibland kanske du råkar ut för regn och kyla. Allt i båten kan bli fuktigt och blött – till och med brödet. Då kan det vara idé att kura ihop dig i ruffen med denna bok, se på de vackra bilderna och planera morgondagens mat.

Projektet Skärgårdssmak har blivit en stor succé. Kockarna i projektet har förtjänstfullt främjat användningen av lokala råvaror och livsmedel. Samtidigt har projektet bidragit till att skapa bestående kontakter mellan råvaruproducenter och sjökrogar. Nu kan du också njuta av välsmakande skärgårdsrätter i Skärgårdssmaks krogar som du hittar i kartuppslaget i början av boken. Naturligtvis kan du tillaga maten själv av de högklassiga råvarorna som kan inhandlas i Skärgårdssmaks många butiker. Dessa finner du likaledes i kartuppslaget och längst bak i boken. Syftet med denna kokbok är att ge alla glada båtfarare goda råd och idéer.

Bokens besättning är Niclas Loom från Stockholm, Michael Björklund från Åland och Per-Erik Silver från Åbo. Dessa tre erkända och mycket skickliga skärgårdskockar har planerat och tillagat de välsmakande rätterna.

Eftersom de flesta vill äta välsmakande och lite lättare mat på båtsemestern lönar det sig att studera bokens recept extra noggrant. Läs igenom recepten, ta boken under armen och besök Skärgårdssmaks butiker runtom i skärgården, så blir båtresan både trevlig och välsmakande. Besök gärna någon av sjökrogarna om det fortfarande kurrar i magen. Här får du också värdefulla tips för den fortsatta båtrutten. Passa också på att göra en avstickare hos Skärgårdssmaks duktiga hantverkare. Smakprov på hantverket finns även på krogarna.