Elisabeth Kamél

Elisabeth Kamél har lång erfarenhet av operativ projektledning. Projekt i olika branscher, från bank och finans och telekom till transport, industri och medicinteknik i storleksordning från fem till 250 personer. 

Parallellt med konsultuppdragen utbildade Elisabeth närmare 800 personer i projektledning.  

Hennes stora intresse för pedagogik och språk gjorde henne först till skribent och ansvarig redaktör för Bonniers Ledarskapshandböcker i Projektledning och senare till expertskribent för ledarskapssajten Motivation.se.   

Förmågan att strukturera, förenkla och konkretisera på ett engagerande och lättsamt sätt var något som juryn framhöll i samband med att Elisabeth Kamél fick priset för ”Årets Projektledarbok 2012”, för boken Projektkommunikation – så får du den att fungera! Boken gavs ut i en ny utgåva 2021.

Hennes andra bok Effektiv projektkommunikation – nyckeln till projektets framgång blev nominerad till samma bokpris 2017.

I rollen som assessor inom IPMA (International Project Management Association) bedömde Elisabeth under knappt tre år totalt 250 kandidater som ville certifiera sig i rollen som projektledare. Erfarenhet, metodkompetens och beteende utgjorde områden som skulle bedömas.     

I april 2022 valdes Elisabeth Kamél in i Svenska ProjektAkademien. Akademien består av trettiotalet ledamöter från akademi och praktik som arbetar tillsammans för att sprida kunskap om projekt. Akademien utser bland annat Årets Uppsats och Årets Projektledare sedan 1995.

Om du representerar författaren eller förlaget kan du begära kontroll över den här sidan.