Olga Engfelt

Olga Engfelt är författare och forskare som ursprungligen kommer från Ryssland. År 2008 flyttade hon till Sverige och var tvungen at finna sig själv på nytt. Just nu bor hon i Stockholm och arbetar som forskare i Åbo och Helsingfors. Hennes liv är en korsning mellan tre olika kulturer – ryska, svenska och finska. Hon befinner sig på gränsen och balanserar mellan olika språk, livsstilar och kulturella koder.

Olgas debutnovellsamling "Agnes och djuret. Kärlekssagor för vuxna" gavs ut av Viréns förlag i juli 2021. ”Agnes och djuret” är åtta sagoberättelser som utspelar sig i dagens Stockholm, vars gränder, torg och parker blir en scen för människornas möten med det mystiska och kusliga, men också med något vackert och annorlunda som förändrar dem.

 Varför blir vi förälskade i någon? Vart ligger gränsen mellan förälskelse och beroende? Kan människan bekämpa sitt eget beroende? Vad händer om vi blir förälskade i ett djur, i ett föremål, i vår egen idé av fixering? Hur släcker man törsten efter att älska och bli älskad när man blir äldre? I vilket ögonblick upphör skönhetens makt? Vilket är kärleken högsta pris och skulle vi verkligen betala det? I sina kärlekssagor för vuxna utforskar Olga Engfelt kärlekens underliga, fascinerande och kusliga former.

Olgas hemsida är www.olgaengfelt.com

Om du representerar författaren eller förlaget kan du begära kontroll över den här sidan.